Profiel KONINGDAMEN

 

Wij hebben ons gespecialiseerd in eigen design, ambachtelijke fabricage en verkoop van exclusieve hardhouten plantenbakken en overige meubilair voor buiten. We hebben vanaf het begin gekozen voor kwaliteit en exclusiviteit.

 

 

KONINGDAMEN biedt een uitgebreid assortiment, dat bestaat uit meerdere modellijnen. Binnen de modellijnen plantenbakken worden verschillende basisvormen gemaakt, zoals vierkant, conisch, rechthoekige ronde en meerhoekige uitvoeringen. Naast een groot aantal meer gangbare standaard afmetingen, blijft klantspecifiek maatwerk heel centraal staan in onze werkwijze.

Wij leveren geen standaard produkt, alles wordt klantspecifiek, op maat gemaakt. Exclusieve kwaliteit op maat!

 

Zoals aangegeven leveren we plantenbakken en diverse overig meubilair in verschillende uitvoeringen, zoals Basel, Brasilia, Athene, Melbourne, Bandung en Chicago. In enkele van deze lijnen worden de plantenbakken van buitenaf geschroefd, de schroef is dan als het ware onderdeel van het ontwerp, en blijft ook gewoon zichtbaar.Dit geeft een ‘strakkere’ lijn. In enkele andere lijnen worden de bakken geheel van binnenuit geschroefd en daarmee zijn de schroeven niet meer zichtbaar. De bakken worden voorzien van afdeksierlatten aan de boven- en onderkant en krijgen daarmee een meer ‘klassieke’ uitstraling.

Het verschil in uitvoering doet niets af aan de technische constructie en de duurzaamheid, de kwaliteit en duurzaamheid is bij beide uitvoeringen heel hoog.

Daarnaast kennen sommige lijnen aanvullende accenten in het ontwerp, zoals bijvoorbeeld vertikaal geplaatste plankdelen of verhoogde hoekpalen, waardoor deze bakken weer een geheel andere uitstraling krijgen.

 

De plantenbakken en overige produkten van hardhout die we op de markt brengen worden gemaakt van heel duurzaam hardhout, het hardste hardhout dat beschikbaar is, en tegelijkertijd nog goed bewerkbaar is. Alle hardhout waarmee wij werken heeft de hoogste duurzaamheidsklasse 1. Ook ondersteunen we nadrukkelijk de keuze voor gebruik van hardhout afkomstig uit milieuverantwoorde bosbouw, omdat de zorg voor het milieu en goed omgaan met de natuur steeds belangrijker wordt. De belangrijkste hardhoutsoorten waarmee wij werken zijn Cumaru, Angelim Vermelho en Massaran duba.


Wanneer dit hardhout niet verder wordt afgewerkt zal dit na verloop van tijd vergrijzen, ook wanneer de bakken binnen staan, als gevolg van het licht (en buiten ook in combinatie met regenwater). Dit heeft geen consequenties voor de constructie en betrouwbaarheid op zich. In die zin is het vergrijzen dan ook niet slechter (of beter), dit is vooral een keuze van mooi vinden of juist niet en is ook afhankelijk van de omgeving waarin de bakken komen te staan.

Om het vergrijzen tegen te gaan kunnen de bakken worden afgewerkt met speciale olie. Wij hebben daarbij gekozen voor de zeer hoogwaardige milieuvriendelijke Restol olie, die heel veel wordt gebruikt voor de afwerking van diverse hout, zowel voor binnen als buiten. Deze olie is heel duurzaam, goed aan te brengen, is waterafstotend, bladdert niet en heeft een goede vullende werking, waardoor het hout langer mooi blijft. Restol olie bestaat al meer dan 30 jaar en heeft een geweldige staat van dienst opgebouwd als kwaliteitsprodukt.

 

Verdere afwerkingsmogelijkheden (tegen meerprijs) zijn:

  • Anti-worteldoek aan de binnenkant (dit houdt grond en wortels tegen en laat water door), veelal in combinatie met waterdicht folie aan de binnenkant tegen de zijwanden (om lelijke lekranden tussen de plankdelen tegen te gaan);
  • Speciale vijverfolie, waarmee de bak waterdicht wordt (speciaal voor bakken die binnen komen te staan, op basis van hydrocultuur);
  • Wielen om de bak verrijdbaar te houden;
  • Zware draagbalken onder de plantenbakken (voor de grotere modellen) om de bak met een heftruck of palletwagen te kunnen verplaatsen;
  • Milieuvriendelijke olie (Restol) tegen het vergrijzen.

 

KONINGDAMEN levert primair aan bedrijven en instellingen. Wij werken samen met enkele gespecialiseerde groothandels, projectbeplantings- hoveniers- en overige groenbedrijven, die onze hardhouten plantenbakken als basis leveren voor complete beplantingsprojecten. KONINGDAMEN is een onderneming die actief op zoek is naar groei en in haar aanpak kwaliteit, dienstverlening en een persoonlijke benadering centraal stelt.

 

• Compleet aanbod van hardhouten plantenbakken en overige meubilair voor binnen en buiten

• Eigen design, handmatige fabricage en verkoop

• Kwaliteit, dienstverlening en een persoonlijke benadering staan centraal

• Ondersteunt het gebruik van hardhout uit milieuverantwoorde bosbouw

• Uitstraling en exclusiviteit van een top produkt
---   ooo   ---

 

Voorbeeldsitenaam.com
Dit is een voorbeeld-slogan voor jouw website